X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Vom avea sau nu învățămînt online? Ce spune vicepremierul

25 aug. 2022,, 14:27   Societate
2256 0

În cadrul ședinței de astăzi, 24 august, cabinetul de miniștri a aprobat planul de măsuri care vor fi întreprinse pentru diminuarea crizei energetice. Potrivit documentului aprobat, printre măsurile de reducere și atenuare a impactului limitării gazelor naturale se regăsește și trecerea la învățămîntul online a unor instituții de învățămînt, transmite diez.

Propunerile de a trece la învățămîntul online au stîrnit mai multe discuții și critici în societate. Nemulțumiri față de această măsură au fost prezentate și în cadrul ședinței guvernului de către bașcana UTA Găgăuzia. În acest context, vicepremierul Spînu a declarat că trecerea la învățămîntul online se va face doar în situație extremă. Acest lucru a fost reiterat și de ministrul educației, care a asigurat că „anul de studii începe tradițional la 1 septembrie cu prezență fizică”.

Responsabil de implementarea acestei măsuri este Ministerul Educației și Cercetării. Potrivit documentului, la această măsură ar putea fi expuse doar instituțiile de învățămînt în care nu există alte surse de încălzire.

Conform datelor prezentate de către organele locale de specialitate în domeniul învățămîntului, din totalul de 2 672 de instituții, 405 sînt conectate la rețeaua termică centralizată, 1481 – dispun de centrale termice pe gaze, 687 – dispun de centrale termice cu combustibil solid și 116 instituții de învățămînt general sînt cu încălzite de la sobe. Cu rеfеrirе la scenarii privind utilizarea unоr surse alternative în cazul limitării furnizării cu gaze, au fost identificate doar 107 instituții care ar avea nevoie suplimentar de următоаrеlе cantități de combustibil: cărbune – 1176 t; lеmnе – 924 m steri; peleți – 638 t; paie – 340 t; biomasă – 1495 t; brichete – 1636 t.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?