Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Vocea poporului: Locuitorii capitalei își doresc renașterea Circului din Chișinău

17 aug. 18:01   Societate
2191 0

Lăsat în paragină de ani buni, unul dintre cele mai eblematice și notorii obiecte arhitecturale ale Chișinăului - Circul, ar urma să fie reabilitat.

Monumentul de arhitectură, mult îndrăgit de locuitorii capitalei, se află în ruine practic din anul 2004, atunci cînd a fost închisă pentru reparații sala mare a Circului, inițiativă care așa și nu a fost dusă pînă la capăt. La 18 ani distanță, discuțiile despre reabilitarea Circului au revenit în vizorul public, fiind anunțat deocamdată un proiect privind reparația acoperișului și a cupolei clădirii.

Vestea a fost salutată cu mult entuziasm de locuitorii capitalei, care au mărturisit că de Circul din Chișinău îi leagă multe amintiri prețioase. Intervievați de echipa Noi.md, oamenii și-au exprimat speranța că acest loc ce poartă o încărcătură simbolică pentru chișinăuieni, va fi readus la viață, iar odată cu aceasta va renaște și magia făurită de artiști decenii la rînd sub cupola circului.

„Trăiesc în această zonă deja 30 de ani și sigur că pentru minte este important. Aici foarte multe concerte s-au petrecut. Sigur că merită să fie și construit și restabilit circul Spațiul este superb”.

„Sînt bucuroasă că este o asemenea inițiativă, am o nepoțică mică și sigur că va fi încîntată să meargă la circ”.


„Dacă vor să se apuce de această clădire - să fie totul nou, să-l modernizeze. Am amintiri plăcute încă din anii '70 în acest loc. Sigur că se vor bucura îndeosebi copiii”.

„Am auzit că vor să înceapă lucrările, e o idee bine, de ce nu?!”

„Cred de mult trebuia de reparat. Este mare păcat că a fost lăsat în asa stare deplorabilă”.

„Trebuie să facă ca circul să lucreze, cred în aceea că dacă vor dori, circul va lucra. Am amintiri minunate în aceste locuri. O sală frumoasă, cupola circului minunată, trebuie să lucreze”.

„Este binevenit cu siguranță pentru o capitală circul. Este ceva important și pentru copii, și pentru părinți. Într-o bună zi vom putea veni cu toții aici”.

„O idee foarte bună, țin minte timpurile cînd mergeam la circ cu regularitate și era minunat. Este important mai ales pentru generația tînără acum”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав