Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Sute de mii de euro din migrație ilegală: ce au descoperit oamenii legii

26 apr. 08:43   Societate
2767 0

Oamenii legii anunță deconspirarea unei scheme de migrație ilegală pentru zeci de cetățeni ai Turciei în alte state, cu un venit de aproape 200.000 euro. Aceștia ar fi contribuit la organizarea călătoriilor ilegale în Moldova, Turcia, Ucraina, România, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Ungaria și Georgia.

După reținerea a patru bărbați, cu vîrste cuprinse între 21-47 ani, în privința a două femei cu vîrste de peste 30 și peste 60 de ani au fost acumulate probe care să permită atribuirea statutului de bănuit, notează Noi.md.

"Toți bărbații au fost anterior în conflict cu legea, inclusiv pentru fapte similare. Doi dintre aceștia au fost trimiși în judecată în luna mai 2022, de PCCOCS, în dosarul de bază.

Aceștia-și convingeau inclusiv rude apropiate să le vîndă acte de identitate, ori să le confecționeze, ca mai apoi să le ofere contra cost ca să le folosească la organizarea migrației ilegale. Astfel, ei au organizat migrația ilegală în cel puțin 27 de cazuri, cu a cîte trei migranți în fiecare caz.

Au urmat 27 de percheziții la domiciliile mai multor persoane, de unde au fost ridicate: ștampile și clișee ale autorităților de frontieră din Romînia; acte de identitate false; telefoane care conțin informații despre comiterea infracțiunii etc.


Urmează ca dosarul să fie investigat în continuare și cu implicarea Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a CNA, în vederea efectuării investigațiilor financiare paralele, punerii sub sechestru a bunurilor și eventualei confiscări a acestora în folosul statului, ca urmare a sentinței judecătorești", precizează Poliția de Frontieră.5
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?