Vlah: în Găgăuzia se va desfășura Congresul în apărarea statalității moldovenești

Vlah: în Găgăuzia se va desfășura Congresul în apărarea statalității moldovenești

Pe data de 24 februarie 2018, în Găgăuzia, bașcanul va convoca Consiliul extins al autorităților regionale și locale din UTA Găgăuzia cu participarea membrilor Comitetului Executiv, deputaților Adunării Populare, primarilor, consilierilor locali, veteranilor formării Găgăuziei și reprezentanților societății. Informația respectivă a fost făcută publică de bașcan prin intermediul rețelelor sociale.

După cum a declarat Irina Vlah, ea intenționează să propună spre discuție problemele, care îi frămîntă astăzi pe fiecare dintre cetățenii autonomiei, dar și pe majoritatea covîrșitoare a cetățenilor Republicii Moldova:

  • De ce în interiorul țării forțele unioniste antistatale se fortifică, în timp ce organele de drept nu întreprind niciun fel de măsuri?
  • Pînă cînd autoritățile centrale vor lupta împotriva așa-zisei "amenințării rusești" și vor închide ochii la activitățile subversive din interiorul țării ale lui Traian Băsescu și ale forțelor, care stau în spatele lui?

    -Este oare necesar ca locuitorii din Găgăuzia să fie membri ai partidelor parlamentare, aflate la guvernare, care au luat poziția vădit antigăgăuză?

"Societatea găgăuză este unitară, ca și acum 25 de ani, ne vedem viitorul exclusiv în cadrul Republicii Moldova unitare și independente. Anume această poziție fermă trebuie să o aducem la cunoștința tuturor forțelor politice din țară și a partenerilor de politică externă", a concluzionat Vlah.

Consiliul extins va avea loc în incinta Casei de Cultură din satul Tomai, pe data de 24 februarie, la ora 10:00.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load