X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Vlad Filat va cere rejudecarea cauzei penale în care a fost condamnat la 9 ani de închisoare

12 iun. 2023,, 08:00   Societate
3654 0

Fostul premier, Vlad Filat, va solicita rejudecarea cauzei, în care a fost condamnat la 9 ani de închisoare, după ce a fost emisă hotărîrea CEDO ce a constatat că ultimul nu a avut parte de un proces echitabil.

Declarațiile au fost făcute de către ex-premier în cadrul emisiunii UNInterviu notează Noi.md.

„Am văzut forma finală a cererii de revizuire, pe care urmează să o depunem în urma hotărîrii CEDO de condamnare a Republicii Moldova pentru un proces inechitabil la care am fost supus. Acum am dreptul la acest proces echitabil, care din nou va lua timp. După ce a fost pronunțată hotărîrea CEDO, s-au făcut ședințe la Ministerul Justiției, cum să facem, cum să mușamalizăm, cum să stopăm parcursul acesta de revizuire.

Hotărîrea CEDO și această cerere nu duce la o soluție în situația mea, asta înseamnă că eu merg de la început să trec întreg procesul, dar deja public. Ei sînt obligați să accepte cererea de revizuire”, a menționat Vlad Filat.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a emis pe 31 ianuarie o hotărîre în cauza fostului premier Vlad Filat intentată împotriva statului Republica Moldova, prin care a constatat violarea Articolului 6 din Convenție - dreptul la un proces echitabil.


1
0
1
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав