Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Curtea de Apel din statul Georgia i-a dat o veste lui Trump: Ce a decis instanța

6 iun. 10:45   Externe
2645 0

Curtea de Apel a statului Georgia (SUA) a suspendat procedura penală împotriva lui Donald Trump şi celor 14 coinculpaţi cu privire la tentative ilegale de inversare a rezultatului alegerilor prezidenţiale americane din 2020, pînă cînd se pronunţă asupra cererii lor de revocare procurorul Fani Willis.

Această hotărîre amînă de facto - pînă anul viitor - organizarea unui proces în acest dosar, a cărui dată nu a fost încă stabilită.

Judecătorul în această procedură, Scott McAfee, a respins în martie cererea de recuzare a procurorului Fani Willis, însă a cerut o reorganizare a echipei acesteia. Inculpaţii au făcut apel împotriva acestei hotărîri, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Curtea de Apel a statului a stabilit audierea acestui dosar la 4 octombrie, iar o hotărîre nu este de aşteptat înainte de 2025.

Judecătorul McAfee a conchis că nu există suficiente probe ale unui ”conflict de interese” în legătură cu relaţia intimă a procurorului cu un anchetator pe care l-a angajat în acest dosar.


Celelalte trei procese penale ale lui Donald Trump, în justiţia din Georgia şi două la nivel federal, riscă să nu aibă loc înainte de alegeri.

3
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?