COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Vești bune pentru cei care așteaptă colete de peste hotare

13 iun. 2020,, 13:33   Societate
3151 0

În această săptămînă, Poșta Moldovei a recepționat trimiterile poștale internaționale atît pe cale terestră cît și prin intermediul curselor charter.

Coletele, poșta de scrisori și trimiterile EMS din Marea Britanie, Țările de Jos, Canada, Japonia, Hong Kong au ajuns la destinație pe cale aeriană prin intermediul unei curse charter.

Totodată, în urma colaborării cu Poșta Română și Ukrposhta, au fost primite colete din Bulgaria, Germania, Franța, Macedonia, România, Serbia, Singapore, Rusia, Suedia și Ucraina.

Doar pe pacursul zilei de vineri, la Centrul de Prelucrare și Transportare a Poștei (CPTP), a parvenit o cantitate de cca 1700 de kg de trimiteri poștale care deja au fost prelucrate și transportate spre oficiile poștale, transmite publika.md.

Potrivit unui comunicat difuzat de Poșta Moldovei, destinatarii vor fi informați despre sosirea trimiterilor în oficiile poștale prin două metode: expedierea unui mesaj de informare destinatarului, în cazul, în care pe colet va fi indicat numărul de telefon al acestuia, sau prin expedierea la adresa beneficiarului a unui aviz de primire.


În continuare Poșta Moldovei depune efort maxim și duce tratative cu companiile aeriene care urmează să organizeze cursele charter, pentru a intensifica procesul de recepționare și expediere a trimiterilor poștale, inclusiv pentru SUA.

Referitor la trimiterile internaționale din China, administrația Poștală din țara respectivă a remis informația că în urma capacităților limitate de transportare a poștei, au decis să returneze vînzătorilor trimiterile poștale comandate pînă pe 17 martie 2020 și au îndemnat clienții să se adreseze direct vînzătorilor de la care au realizat comanda produselor pentru a recupera banii, ori pentru a programa o expediere nouă. În cazul în care vînzătorul solicită confirmare oficială precum că trimiterea internațională înregistrată nu a parvenit la destinatar, persoanele pot solicita o astfel de informație doar pentru trimiterile înregistrate la adresa de email informatii@posta.md

Din cauza situației create de Covid-19 la nivel global, majoritatea operatorilor poștali desemnați ai țărilor membre UPU constată diminuarea cantitățile de trimiteri internaționale recepționate în ultimele trei luni, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X