TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Veste bună pentru viitorii studenți! S-au schimbat regulile de admitere

Veste bună pentru viitorii studenți! S-au schimbat regulile de admitere

Certificatul medical va fi exclus din lista actelor obligatorii la admiterea în instituțiile de învățămînt profesional tehnic și superior.

Un ordin în acest sens a fost semnat, la 17 iulie, de către Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco și Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei. Documentul exclude examenul medical obligatoriu și prezentarea adeverinței medicale (nr. 086/e) la concursul de admitere. Excepție fac înstituțiile în care specialitățile presupun condiții fizice speciale.

Măsura are menirea de a eficientiza admiterea în învățământul profesional tehnic și superior, de a asigura dreptul constituțional nelimitat la studii fără condiționalități, de a asigura respectarea dreptului la confidențialitate și protecția datelor cu caracter personal. Astfel, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale își propune să reducă povara instituțiilor medicale care, pe lîngă fluxul sporit de pacienți, sînt nevoite să facă față numărului mare de solicitanți de certificate, care diminuează accesul oamenilor la serviciile de sănătate.

În Republica Moldova sînt 89 de centre de excelență, colegii și școli profesionale și 26 de universități de stat și private.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load