X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Veronica Mihailov-Moraru: Reforma justiției, cel mai important angajament

27 sep. 2023,, 08:30   Societate
2040 0

Ministerul Justiției a organizat ieri o nouă reuniune a Grupului de lucru pe domeniul anticorupție al Platformei de Sprijin pentru Moldova.

La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor de drept, corpului diplomatic și parteneri de dezvoltare, transmite noi.md cu referire la stiri.

În discursul său, ministra Justiției a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru sprijinul constant oferit țării noastre în procesul de reformare a justiției și combatere a corupției. Totodată, ministra a vorbit despre reformele inițiate, progresele, dar și provocările întîmpinate. Mai exact, Veronica Mihailov-Moraru s-a referit la delimitarea competențelor între CNA și Procuratura Anticorupție, precum și la fortificarea acesteia.

Ministra Mihailov-Moraru a informat despre faptul că, în prezent, autoritățile sînt preocupate să identifice un sediu nou și resurse necesare pentru a dota Procuratura Anticorupție cu tehnică necesară pentru investigarea eficientă a cazurilor de corupție mare.

La fel de importantă este fortificarea și asigurarea cu sisteme informaționale performante a Autorității Naționale de Integritate și Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, astfel încît dosarele de corupție să fie finalizate cu recuperarea prejudiciului.


„Reforma justiției și lupta împotriva corupției nu sînt doar obiectivele noastre de bază, dar și cele mai importante angajamente asumate de Republica Moldova în procesul de integrare europeană. Sunt procese complexe care necesită timp și eforturi foarte mari, iar implicarea și sprijinul constant al partenerilor de dezvoltare este extrem de valoros pentru noi”, a menționat ministra Mihailov-Moraru.

La final, reprezentanții corpului diplomatic și-au arătat deschiderea pentru a susține, și în continuare, reforma justiției și lupta împotriva corupției.

Reuniunea de astăzi s-a desfășurat în contextul pregătirii pentru cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova, care se va desfășura pe 17 octombrie, la Chișinău. Conferința, care este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, are drept scop mobilizarea, concentrarea și coordonarea sprijinului politic, tehnic și financiar al țărilor dezvoltate pentru Republica Moldova.

2
0
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?