AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 51
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Vandalii de Belvedere de la Orheiul Vechi, identificaţi de oamenii legii

17 ian. 15:45   Societate
1992

După faptă, şi răsplată. Tinerii care au vandalizat la începutul lunii primul punct de Belvedere de la Orheiul Vechi au fost identificaţi. Potrivit poliţiştilor, este vorba despre doi indivizi din Capitală care au distrus parţial pavajul şi gazonul şi au mişcat din loc un stîlp de electricitate în timp ce parcau mașina, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Indivizii au cauzat un prejudiciu de 30 de mii de lei. Directorul Rezervației Cultural-Naturale "Orheiul Vechi", Ion Ciobanu, ne-a spus că vandalii urmează să repare tot ce au distrus.

''S-au arătat deschişi şi au spus că vor reveni pentru a discuta etapele care trebuie să fie întreprinse pentru a repara prejudiciului cauzat. Au cerut scuze pentru ceea ce au făcut în zona punctului Belvedere şi, respectiv, au spus că aveau nevoie de conexiune la electricitate.'', a spus Ion Ciobanu, directorul Rezervaţiei ''Orheiul Vechi''.

Cei doi tineri au fost amendaţi cu cîte trei mii şi, respectiv, 1500 de lei. Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum cîţiva tineri încearcă să parcheze automobilul pe drumul de acces spre Belvedere.

În consecinţă, aceştia au distrus gazonul şi au lăsat în urma lor mizerie. Punctul Belvedere de la Orheiul Vechi a fost vandalizat la doar o lună de la inaugurarea acestuia, în 5 decembrie anul trecut. Costul lucrărilor se ridică la jumătate de milion de lei, iar banii au fost alocaţi de USDA Forest Service şi Ministerul Culturii.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав