Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Valeriu Ostalep: „Forțele armate ale Moldovei sînt folosite în scopuri politice”

2 iun. 03:20   Societate
4659 0

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, forțele armate ale Republicii Moldova sînt folosite în scopuri politice pentru consolidarea puterii. O astfel de opinie a exprimat expertul în securitate, fostul viceministru de Externe, Valerii Ostalep, în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandru Stahurski” de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

El a spus că, mai tîrziu, va fi foarte interesant de desfășurat o anchetă penală și o investigație pentru a afla cum într-o țară, în care datoria de stat s-a dublat în cîțiva ani, unde nu există suficiente resurse și unde oamenii se plîng zilnic pe salariile mici, s-a dat prioritate înarmării armatei, cumpărării de radare și salturilor cu parașuta.

„Sperăm că atunci tovarășul Anatolie Nosatîi, care este acum ministru al Apărării, va fi viu și sănătos și, cu timpul, cu siguranță vor apărea multe întrebări către dumnealui”, a declarat Valeriu Ostalep.

El și-a exprimat regretul că în statul nostru au încetat să mai existe structuri de contrabalansare și că nu există o separare reală a puterilor.

„Asta se întîmplă, de exemplu, atunci cînd premierul Dorin Recean vorbește insistent despre radare, iar legislativul îi cere să explice de ce avem nevoie de ele. Dar numai concret de ce.


Pentru a putea explica oamenilor de ce, în loc să reparăm sau să construim ceva, sau să mișcăm cumva economia, cumpărăm un lucru de care nu înțelegem de ce avem nevoie.

Acesta este un nonsens, pentru că, în cazul unor acțiuni militare, aceste radare vor fi distruse într-o secundă", a declarat expertul în securitate și fostul viceministru de externe.

86
1
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?