X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

UTM a cîștigat premii de top la Salonul Inovării și Cercetării UGAL Invent

11 dec. 2023,, 21:30   Societate
2361 0

Salonul Inovării și Cercetării UGAL INVENT, ediția 2023, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați şi Black Sea Universities Network, în perioada 9-10 decembrie, având ca parteneri Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul Naţional de Inventică Iaşi, Asociația Generală a Inginerilor din România şi Forumul Inventatorilor Români, cu sprijinul Primăriei Galaţi.

Evenimentul s-a bucurat de o participare record – peste 280 de cercetări, invenții și inovații din aproape 40 de domenii, transmite Noi.md cu referire la diez.md.

Pe lîngă rolul de partener al evenimentului, Universitatea Tehnică a Moldovei s-a remarcat și cu o participare numeroasă, prezentându-se cu 33 de lucrări. Efortul cercetătorilor noștri a fost apreciat cu: Premiul mare în excelență și inovare, acordat UTM; Marele premiu și Medalia de Aur pentru lucrarea „Turbină eoliană cu ax vertical cu protecție aerodinamică împotriva suprsarcinilor”. Autori: Viorel Bostan, Ion Bostan, Valeriu Dulgheru, Valeriu Odainâi, Marin Guțu, Radu Ciobanu, Oleg Ciobanu, Ivan Rabei, Vitalie Gladîș; Diplomă de excelență și cupa UGAL Invent 2023 pentru prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN; Diplomă de excelență și cupa UGAL Invent 2023 pentru: prof. univ., dr. hab. Valeriu DULGHERU; Diplomă de excelență și cupa UGAL Invent 2023 pentru acad. Ion BOSTAN.

Totodată, lucrările reprezentanților Universității Tehnice a Moldovei au fost apreciate cu 24 medalii de aur și nouă medalii de argint.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al proiectului Internaționalizare prin educație și cercetare la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați IDEI (UGAL)^23, cod proiect CNFIS-FDI-2023-F-0486, finanțat din fondul de dezvoltare instituțională FDI 2023.

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?