Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Un moldovean căutat de Interpol a fost extrădat din Cehia

22 noi. 2021,, 12:15   Societate
1745 0

Un bărbat de 37 de ani, originar din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, anunțat în anul 2020 în căutare internațională pe canalele Interpol, a fost reținut în Cehia.

Moldoveanul a fost anunțat în căutare pentru a fi arestat și extrădat la solicitarea Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, fiind învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 168 alin. 2 „Munca forțată asupra a două sau mai multe persoane”.

„Acesta, în 2017, aflîndu-se în Cehia, ar fi racolat prin intermediul rețelelor de socializare mai mulți moldoveni pentru a munci în construcții, promițîndu-le un salariu de peste o mie de euro lunar”, conform Poliţiei Republicii Moldova, transmite Noi.md cu referire la MOLDPRES.

Ajunse în Cehia, victimele ar fi primit pentru toată perioada lucrată - trei luni doar o parte din bani. Mai mult, învinuitul le-a procurat bilete și le-a transportat în Moldova fără a le achita restanța, indică sursa citată.

Ca urmare a acțiunilor comune ale polițiștilor moldoveni și cehi, cu suportul BNC Interpol, bărbatul a fost reținut în Cehia și extrădat în R. Moldova pe cale aeriană.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X