AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 48
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Un minor de 16 ani, reținut pentru furt

20 ian. 11:30   Societate
1695

Un adolescent în vîrstă de 16 ani, originar UTA Găgăuzia, a fost reținut, fiind suspectat în comiterea mai multor furturi din magazine și saloane de frumusețe, amplasate pe teritoriul sectorului Botanica.

Polițiștii au stabilit complicitatea suspectului în cel puțin 10 cazuri de furt pe teritoriul sectorului Botanica. Metoda de pătrundere a tînărului în magazine, saloanele de frumusețe, era prin forțarea ușii de la intrare ori a geamurilor din termopan cu ajutorul unei șurubelnițe, după care sustrăgea bunurile materile ulterior părăsea locul comiterii infracțiunii. Prin acțiunile sale acesta a cauzat un pejudiciu părților vătămate în sumă de 29 de mii de lei, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Acțiunile adolescentului au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În cadrul audierilor băiatul și-a recunoscut vina, comunicînd că bunurile sustrase le vindea la persoane necunoscute, iar banii pe care îi obținea îi cheltuia în scopuri personale. Este de menționat că acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

Adolescentul este cercetat penal în stare de libertate, pentru furt. Conform legislației în vigoare, acesta riscă amendă de pînă la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.


Totodată polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea complicității lui și în alte cazuri comise pe teritoriul capitalei, cît și a altor persoane implicate în activitatea criminală.0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав