Un cîine fără stăpîn a atacat o fetiță de 6 ani, la Ungheni

7 sep. 14:15   Societate
3293 0

Tatăl fetei agresate a relatat cazul care s-a întîmplat pe 19 august cu fiica lui de 6 anișori. În timp ce aceasta se juca în curte, a fost mușcată de o mînă și un picior de unul dintre cîinii vagabonzi care era în curte în acea zi. „În haită erau, cred, vreo 7-8 cîini”, ne spune tatăl.

Din fericire, copilița a fost imediat ajutată de către persoanele care au văzut incidentul, au dus-o la farmacia din apropiere pentru a i se acorda primul ajutor. A fost solicitată și ambulanța. „Eu cînd am ajuns, primul ajutor deja i se acordase. A sosit și poliția care au zis că nu au soluții la astfel de cazuri, ba mai mult, nici plîngeri de acest gen nu au”, spune tatăl. Fetița e bine și urmează toate tratamentele necesare, transmite expresul.

Astfel, bărbatul vrea să știe, în cazul în care polițiștii nu au soluții la astfel de plîngeri, dacă autoritățile iau măsuri pentru a soluționa problema maidanezilor din oraș.

„Cu adevărat, cîinii vagabonzi sînt o problemă pentru municipiul Ungheni. Sectorul de amenajare face tot ce-i stă în puteri pentru a-i înlătura din interiorul orașului, dar, în anumite perioade, problema respectivă se acutizează.

Vorba e că o bună parte dintre ei sînt aduși de către unii gospodari din satele noastre și aruncați în preajma platformelor de gunoi. Aici, speră aceștia, cîinii vor găsi de mîncare și, poate, un nou stăpîn.


Cel mai simplu ar fi dacă cei ce au decis să-și ia un cîine, să-și asume responsabilitatea pentru acel animal, să gestioneze înmulțirea lor într-un mod civilizat și modern (spre exemplu, prin sterilizare). Din păcate, unele persoane aleg să arunce aceste animale în stradă, unde are loc înmulțirea lor necontrolată, iar în lipsa unei îngrijiri speciale, cîinii devin agresivi”, ne spune Dionisie Ternovschi, primarul interimar al municipiului Ungheni.

De altfel, primăria Ungheni a făcut demersurile necesare, inclusiv către Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” pentru susținerea unor proiecte privind soluționarea problemei cîinilor vagabonzi. Este vorba de sterilizarea lor în masă și construirea unui azil de cîini.

„Deocamdată, nu au fost identificate sursele necesare, iar lucrul în acest sens continuă. Pînă vor fi realizate proiectele în cauză, angajații sectorului de amenajare încearcă să înlăture cîinii vagabonzi din interiorul orașului, deoarece aceștia prezintă cu adevărat un pericol pentru securitatea oamenilor”, a mai spus primarul interimar.

1
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?