X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Un angajat al ASP și complicele său au ajuns pe mîna justiției

11 apr. 14:09   Societate
2410 0

Procuratura Anticorupție (PA) a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui inginer cadastral din cadrul Seviciului Cadastral Teritorial Chișinău al Departamentului Cadastru din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP) și a complicelui acestuia, notează Noi.md.

Celor doi le este incriminată săvîrșirea a cinci episoade infracționale, de abuz de serviciu. Cauza penală a fost pornită în iunie 2022.

"Învinuitul, fiind inginer cadastral, identifica bunuri imobile - terenuri proprietate publică a municipiului Chișinău, amplasate în sectoarele Centru și Rîșcani, care se învecinau cu imobile aflate în proprietate privată ale persoanelor fizice.

Înțelegîndu-se în prealabil cu acestea, întocmea planurile cadastrale cu introducerea unor date denaturate referitor la existența în natură a unor construcții și amplasarea acestora pe terenul proprietate publică, care ulterior, în lipsa unor acte confirmative privind autorizarea construirii lor și prin falsificarea actelor de recepție finală a bunurilor imobile, efectuau înregistrarea neîntemeiată în Registrul bunurilor imobile a unor construcții fără documente corespunzătoare.

În baza acestora solicitau Consiliului municipiului Chișinău și Primăriei capitalei, vînzarea la un preț normativ a terenurilor aferente acestor construcții (inexistente sau edificate ilegal pe terenul proprietate publică), mult mai mic decît prețul de piață ce putea fi obținut de Primăria mun. Chișinău în rezultatul vînzării la licitație a acestor terenuri, astfel cauzînd Primăriei municipiului Chișinău daune materiale considerabile de aproximativ 3 milioane lei", precizează PA.


Învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de abuz de serviciu, ei riscă amendă sau închisoare de la 2 la 7 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții pentru o perioadă de la 5 la 10 ani.

Totodată, a fost aplicat sechestru pe bunurile imobile în valoare de 5 milioane lei.

3
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?