X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Judecător, recunoscut vinovat în dosarul "Laundromat": cine este și ce declarații face

4 apr. 13:05   Societate
2558 0

Ștefan Niță ar fi judecătorul recunoscut vinovat în dosarul Laundromat și liberat, deoarece termenul de prescripție pentru tragerea la răspundere a expirat.

Fostul magistrat a declarat pentru Ziarul de Gardă că, în opinia sa, decizia este la comandă. El a precizat că intenționează să conteste decizia pronunțată.

„Este o sentință făcută la comandă. Este injustiție absolută. Evident că voi ataca decizia, pentru că acolo s-au profanat idei fundamentale din dreptul penal. Nu este vorba de mine sau de probatoriu, este vorba despre chestiuni de fundament care au fost răsturnate la 180 de grade de oameni care nu puteau să o facă din simplă incompetență. Evident că au făcut-o pentru că așa li s-a spus”, a spus Niță, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Conform procurorilor, cauza penală a fost pornită în septembrie 2016 de către Procurorul General, în temeiul autosesizării de către Procuratura Anticorupție.

Potrivit dosarului, în anul 2011 inculpatul a emis o hotărîre contrară legii, într-un caz civil, la cererea unei companii cu sediul în Noua Zeelandă. Era vorba despre încasarea datoriei în sumă de 200 de milioane de dolari SUA de la o firmă din Marea Britanie și două companii din Federația Rusă, precum și o persoană fizică cu domiciliul în Republica Moldova. Niță nu și-a recunoscut vina.


Procuratura nu a comentat, deocamdată, declarațiile lui Ștefan Nița.

1
2
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?