Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un act falsificat și un obuz, descoperite de către polițiștii de frontieră

27 mar. 10:45   Societate
1739 0

Ieri, 26 martie, în apropierea satului Tomai, raionul Leova, a fost depistat un obuz, posibil din timpul celui de-al doilea război mondial, iar la trecerea frontierei moldo-române - un șofer a prezentat la control o asigurare auto falsificată, transmite Noi.md.

În primul caz, este vizat un șofer de 33 de ani, locuitor al mun. Cahul, deținător al dublei cetățenii (MDA/RO), care a prezentat la control o asigurare auto lituaniană falsificată.

''Acesta s-a prezentat pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei Cahul, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Regatul Unit al Marii Britanii. Polițiștii de frontieră în comun cu ofițerul Frontex au constatat că asigurarea auto conține indici de falsificare, cît și în baza de date a autorității emitente – lipsea'', anunță Poliția de Frontieră.

Cel de-al doilea caz a fost consemnat de către patrula Sectorului Poliției de Frontieră Leova, care în timpul desfășurării unei misiuni de serviciu, la o distanță de 4000 metri de la frontiera de stat, au observat un obiect vechi (bombă de aruncător 82 mm).

Operativ, au fost anunțate Serviciul de Urgență 112 și autoritatea de responsabilitate. Pînă la preluarea obuzului, perimetrul este securizat de către polițiștii de la IP Leova, iar persoanele terțe au fost evacuate din zona adiacentă.


În context, Poliția de Frontieră face un apel către populație:

''Atenție maximă și să informați autoritățile competente cînd sînt depistate obuzuri sau muniții. Viața are prioritate și nu trebuie să ne supunem riscurilor'', a anunțat Poliția.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?