X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3731

Ultima zi a Festivalului BITEI 2023. Ce spectacole vor avea loc duminică ©

3 iun. 08:01   Societate
1393 0

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL ARTELOR SCENICE BITEI 2023, EDIȚIA a XIII-a

(BIENALA TEATRULUI NAȚIONAL „EUGÈNE IONESCO”)

4 iunie 2023

Duminică, 4 iunie, în ultima zi a Festivalului BITEI, la ora 16.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, se va juca spectacolul Balada despre Narayama după Shichiro Fukazawa, în regia lui Yukio Sekiya de la Gekidanichikyo-Hachimaru 1980 Theatre Company (Japonia) – un spectacol care ne va transfera în Evul Mediu al Japoniei, într-un sat sărac situat în munți, unde oamenii ajunși la vârsta de 70 de ani, trebuie să meargă pe Muntele Narayama pentru a-și accepta propria moarte. Iar la ora 18.00, la Teatrul Național „Eugène Ionesco”, va avea loc spectacol muzical Lupii lui Calancea prezentat de Alex Calancea Band. Într-un show total, Lupii lui Calancea vor crea o explozie de emoții, trecând publicul de la râs la plâns, prin fior și uimire. După acest spectacol, la ora 20.00, la Teatrul Național „Eugène Ionesco”, va avea loc ceremonia de închidere a Festivalului BITEI 2023 (ediția a XIII-a).

Ora 16:00

Teatrul Național „Mihai Eminescu”

BALADA DESPRE NARAYAMA

după Shichiro FUKAZAWA

Regia: Yukio SEKIYA

Gekidanichikyo-Hachimaru 1980 Theatre Company / Japonia

În Evul Mediu al Japoniei, într-un sat sărac situat în munți, oamenii ajunși la vârsta de 70 de ani trebuie să meargă pe Muntele Narayama pentru a-și accepta propria moarte. O cunoaștere tristă necesară pentru supraviețuire.

Orin, o femeie de 69 de ani, poftește în casă pe noua soție a fiului ei evlavios, Tatsuhei, și este gata să urce pe Narayama, dar singurul ei disconfort sunt dinții ei. În satul înfometat, a avea dinții sănătoși este considerat o rușine. Cu trei zile înainte de venirea celui de-al 70-lea an al lui Orin, ea pleacă pe ascuns spre vârful muntelui, purtată pe spatele lui Tatsuhei.

Distribuția: Chiaki Mizui, Ippo Fujikawa, Hiroyuki Kambara, Ryoji Ota, Mihoko Shimizu, Kento Katagiri, Maho Sekine, Yuko Ueno, Asami Mitsuki, Yoshiyuki Shibata, Masahiro Totani, Tatsuya Kinomura, Takayo Yamamoto.

Ora 18:00

Teatrul Național „Eugène Ionesco”

LUPII LUI CALANCEA

(spectacol muzical)

Alex Calancea Band / Republica Moldova

Proiectul Lupii lui Calancea s-a născut în 2017 din pasiunea pentru folclorul autentic românesc, cu scopul de a aduce în prim plan baladele, motivele și poveștile haiduciei pe ritmuri moderne.

Într-un show total, Lupii lui Calancea creează o explozie de emoții, trecând publicul de la râs la plâns, prin fior și uimire.

Distribuția: Alexandrin Calancea, Cristian Ursache, Vitalie Toderașcu, Dumitru Neculiseanu, Andrei Oncea, Serghei Ivanov, Serghei Petrenco.

Ora 20:00

Teatrul Național „Eugène Ionesco”

CEREMONIA DE ÎNCHIDERE A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL

AL ARTELOR SCENICE BITEI 2023, EDIȚIA a XIII-a

(BIENALA TEATRULUI NAȚIONAL „EUGÈNE IONESCO”)

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon: (022) 233 833 / 079 233 833) sau pe iTicket.md.

Vă așteptăm la Teatrul Național „Eugène Ionesco” – locul ideal pentru întâlniri!

Vă promitem că n-o să vă plictisiți.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?