COVID-19 în MOLDOVA

Toate gheretele din parcurile Capitalei, scoase în regim de urgență (VIDEO)

Toate gheretele din parcurile Capitalei, scoase în regim de urgență (VIDEO)

Vînzătorii ambulanți nu se grăbesc să-și demonteze tarabele din parcurile și locurile publice, chiar dacă sezonul estival al comerțului stradal s-a încheiat acum două săptămîni.

A fost semnată și o dispoziție, de către primarul general interimar, care însă este vizibilă doar pe hîrtie. În unele parcuri vînzările continuă, pe cînd în altele – gheretele au fost închise sau abandonate.

Într-o singură intersecție din parcul Valea Trandafirilor am găsit trei gherete. Vînzătorii spun că nu știau că acestea trebuiau deja să fie demontate din cauza că sezonul estival a luat sfîrșit, scrie TV8.


Totuși, unii trecători cred că din cauza numărului prea mare de gherete, care se înmulțesc în ultimul timp, nu pot savura frumusețea parcurilor.

Autoritățile locale afirmă că nu au evacuat pînă acum construcțiile, la rugămintea oamenilor, dar și pentru că demontarea ar fi prea scumpă.

BORIS PREPELIȚĂ, PRETORUL SECTORULUI BOTANICA

În primul rînd era cald și oamenii cereau să nu le evacuăm. În al doilea rînd, jumătate au solicitat ca ele să fie conservate, să nu le evacuăm.

VADIM BRîNZANIUC, PRETORUL SECTORULUI BUIUCANI

Cînd a expirat termenul legal de activitate, le-am deconectat lumina. Nu am încercat noi să intervenim forțat, i-am lăsat pe agenții economici să le scoată. Ne-au dat scrisori de garanție că le evacuează luni.

Totuși, responsabilii ne-au asigurat că toate punctele de vînzare ambulante vor fi evacuate pînă mîine. În total, pe timp de vară, în parcurile din Capitală au fost instalate 40 de gherete cu băuturi răcoritoare și dulciuri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load