TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tînăr amenințat cu cuțitul și jefuit în centrul capitalei

Un bărbat în vîrstă de 32 de ani originar din r. Edineț, a fost reținut pentru 72 de ore pentru comiterea unui atac tîlhăresc.

În noaptea de 19 octombrie, angajații Inspectoratului de Poliție a sec. Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au fost sesizați prin intermediul serviciului unic 112, de către un tînăr comunicînd că a fost amenințat cu un obiect asemănător cu un cuțit și deposedat de mijloacele financiare pe str. Ismail.

Urmare a recepționării apelului telefonic imediat la fața locului s-au deplasat un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă și specializată în stabilirea circumstanțelor. La locul faptei victima, un tînăr în vîrstă de 22 de ani, a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se deplasa spre domiciliu de el s-a apropiat un individ care dorea să îi vîndă un parfum. Tînărul a refuzat să procure parfumul propus iar cînd se apropiau de blocul de locuit a început să îl agreseze. Încercînd să fugă, individul l-a urmărit și ajungînd-ul la lift cu un obiect asemănător cu un cuțit l-a amenințat și în mod deschis i-a sustras mijloace bănești în sumă de 835 lei, după care a părăsit locul comiterii infracțiunii. Totodată tînărul a comunicat forțelor de ordine semnalmentele individului și în ce era îmbrăcat.

Ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus un șir de măsuri speciale în identificarea și reținerea făptașului suspectat în comiterea infracțiunii. Ulterior în cadrul acțiunilor întreprinse la fața locului au fost stabilite camere de supraveghere care au surprins acțiunile individului care urmărea victima.

Astfel, în cadrul măsurilor întreprinse de forțele de ordine, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut la scurt timp după comiterea infracțiunii. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.


Bărbatul este cercetat penal pentru ,,Tîlhărie”, iar conform legislației el riscă o pedeapsă cu închisoare de la 8 la 10 ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load