COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Țigări și alcool etilic fără acte de proveniență, confiscate(FOTO)

Țigări și alcool etilic fără acte de proveniență, confiscate(FOTO)

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au reținut peste 24 mii de țigarete fără timbre de acciz și 240 de litri de alcool etilic, fără acte de proveniență, ca urmare a analizei de risc și a filtrelor de control instituite în anumite regiuni din centrul țării.

Primul caz a fost consemnat pe o stradă din Capitală, cînd o patrulă a echipelor mobile a identificat în trafic un cetățean moldovean, care transporta în compartimentul marfar al autoturismul său produse din tutun. În lipsa actelor de proveniență, ofițerii vamali au dispus efectuarea unui control fizic detaliat al mijlocului de transport, în urma căruia au fost ridicate 24.600 de țigarete fără timbre de acciz.

Cea de-a doua reținere a fost înregistrată pe traseul Chișinău-Vadul lui Vodă, în apropierea localității Cruzești, fiind depistați 240 de litri de alcool etilic într-un mijloc de transport de model VAZ, pentru care șoferul nu deținea niciun act de proveniență.


Potrivit informațiilor preliminare, conducătorul auto transporta alcoolul din regiunea transnistreană, ocolind posturile vamale interne de control, astfel eschivîndu-se de la achitarea accizelor, TVA-ului și taxelor vamale.

Ca rezultat, țigaretele și alcoolul au fost confiscate, iar cercetările sînt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load