COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Surprize pentru cei care revin din vacanță. Ce se întîmplă cînd ajung acasă

Toți cetățenii care revin de la odihnă, de peste hotare, sînt obligați, în continuare, la intrarea în R. Moldova să se autoizoleze pentru 14 zile.

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au emis o circulară conform căreia toate persoanele care au călătorit pe motive de odihnă, la întoarcerea în R. Moldova, sînt obligate să se autoizoleze pentru 14 zile din cont propriu, transmite Zdg.md.

„Conform prevederilor Hotărîrilor Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioadă de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate. Menționăm că persoanele care părăsesc R. Moldova pe motiv de odihnă nu fac parte din categoriile exceptate și urmează să respecte regimul de autoizolare pentru 14 zile.

În conformitate cu prevederile pct. 31 al Instrucțiunii privind modul de eliberare a certificatului pentru carantină se eliberează salariaților care au fost în contact cu persoanele cu boli contagioase. Astfel, regimul de autoizolare la intrarea în țară, în cazul în care persoana nu prezintă dovada a contactului cu un bolnav de COVID-19 confirmat pozitiv, nu intră sub incidența prevederilor pct. 31 al Instrucțiunii menționate, fapt care nu permite eliberarea certificatului de concediu medical pentru carantină. Respectiv, autoizolarea persoanelor la revenirea în țară după călătoriile de odihnă se realizează pe cont propriu, fără eliberarea certificatului de concediu medical”, se menționează în document.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load