X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Steluța Andrei: Gândirea limitată la un mandat la nivel de țară e o crimă pentru copiii noștri

30 dec. 2022,, 07:15   Societate
2235 1

Nu doar statul trebuie să le ofere cetățenilor, ci și cetățenii trebuie să contribuie cu ce pot pentru a pune umărul la dezvoltarea țării. Este opinia Steluței Andrei, expertă în domeniul comunicării strategice și de criză.

Potrivit ei, guvernanții ar trebui să renunțe la ideea luării deciziilor doar pentru un mandat, astfel încît să obțină capital politic la viitoarele alegeri, notează IPN.

Steluța Andrei,expertă în comunicare strategică și de criză, cu o experiență de mulți ani în domeniul comunicării publice, spune că transformarea Republicii Moldova într-un stat prosper poate avea loc doar atunci cînd toți cetățenii se vor implica în acest proces.

„Nu este doar despre „statul trebuie” și că „noi i-am ales, iar ei trebuie să facă”, și noi să stăm și să așteptăm ce o să se întîmple. Vorba este că fiecare dintre noi are exact aceleași obligațiuni morale față de țară și față de lumea în care s-a născut, pentru că nu este doar trebuie să-mi dea”, doar trebuie să primesc”. Acesta-i un circuit de energie, de bunuri, de absolut orice. Eu dau ca să primesc, dar eu trebuie să înțeleg că în momentul în care primesc trebuie să răsplătesc, să dau eu, să fac eu mai bine undeva, pe unde am trecut eu, ca să existe un progres. Și noi avem drepturi egale și obligațiuni egale cu statul, să pun mîna să fac ce pot, cum pot, în proporțiile pe care eu le pot ca individ”, a spus Steluța Andrei în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Steluța Andrei face voluntariat de mai mulți ani, oferind produse alimentare, produse de igienă, haine, rechizite școlare pentru copiii din familii social-vulnerabile și pentru bătrînii nevoiași din satele Republicii Moldova. Potrivit expertei în comunicare, situația social-economică în localitățile țării este precară, iar pentru a asigura dezvoltarea țării autoritățile ar trebui să-și schimbe abordarea și să nu mai ia decizii populiste doar pentru un mandat de patru ani.

„Am mulți ani, cred că 14 ani, de cînd umblu prin sate și instituții rezidențiale, și aziluri, și centre pentru copii și văd situația cu ochii mei. Dacă aș fi în poziție să schimb anumite lucruri, eu nu știu de unde aș începe, pentru că golurile sînt enorme. Gîndirea noastră, limitată la un mandat la nivel de țară, e o crimă pentru viitorul copiilor noștri, pentru că eu nu pot să construiesc mare infrastructură, eu nu pot un copil să-l cresc în 4 ani, un om să-l transform în 4 ani, că noi toată viața ne transformăm. Cum să contez eu pe faptul că într-un mandat de 4 ani eu nu știu ce o să realizez și n-are sens să încep acum niște procese mari, că n-o să culeg eu laurii? Iată asta-i crimă împotriva propriei țări”, a mai spus Steluța Andrei.

7
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?