X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Radu Marian: Mai avem nevoie de încă un mandat pentru a finaliza reforma în justiție

27 mai. 11:45   Politică
3355 1

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian susține că partidul din care face parte mai are nevoie de încă un mandat pentru a finaliza reformele din sistemul justiției. Potrivit lui, „lucrurile se întîmplă mai greu decît s-a așteptat PAS”.

„Evident că a curăța justiția a fost unul din angajamentele noastre cheie, dar nimeni nu a spus că lucrurile se întîmplă în 3 sau în 4 ani. Evident, cînd se întîmplă mai greu decît noi ne-am așteptat și noi avem probleme în acest sector, dar eu cred că calea este corectă, doar că trebuie lucrurile să fie accelerate”, a subliniat Marian, transmite ziua.md.

Deputatul a menționat că guvernarea a pus la dispoziția judecătorilor toate instrumentele necesare pentru a lua decizii în cazuri de mare rezonanță, însă rezultatele întîrzie să apară.

„Noi am oferit absolut toate pîrghiile, în special judecătorilor, să ia decizii. Dacă judecătorii au suficient curaj în cîteva săptămîni, pot să dea decizii executorii pe anumite dosare de mare rezonanță. Mingea este la ei”, a declarat Marian.

Marian a menționat că Parlamentul este pe cale să voteze în lectura a doua crearea Tribunalului anticorupție, o măsură menită să accelereze soluționarea dosarelor de corupție.


„Noi le-am oferit și le oferim toate instrumentele și sper foarte mult și în cel mai scurt timp în Parlament să votăm în lectura a 2-a crearea tribunalului anticorupție ca să accelerăm și mai mult dosarele de mare rezonanță pe corupție. Se lucrează la asta și eu am încrederea că noi o să ducem la bun sfîrșit. De aia mai avem nevoie de încă un mandat ca să ducem la bun sfîrșit tot procesul acesta”, a conchis deputatul PAS.

2
4
0
0
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?