Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3730

Spînu a dezvăluit de la cine Moldova a cumpărat cel mai mult gaz

9 iun. 08:01   Societate
6793 0

Fostul vicepremier și ministru al Infrastructurii, Andrei Spînu, a recunoscut că una dintre companiile de la care Moldova a cumpărat cel mai mult gaz îi aparține unui fost consilier de la ministerul pe care l-a condus.

În cadrul emisiunii ”Cutia neagră”, Spînu a comentat această situație.

”Eu doar sînt bucuros că no am reușit să aducem gaz și să furnizăm gaz inclusiv n octombrie 2021 și pe parcursul iernii”, a declarat Andrei Spînu, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

În urma licitațiilor organizate de SA Energocom pentru procurarea gazelor naturale, 33,2% dintre volumele de metan au fost livrate de compania ERU EUROPE GMBH. Această companie este condusă de către Williem Coppoolse, care în perioada Guvernului Gavrilița era consilier la ministerul Infrastructurii, condus de Andrei Spînu.

Williem Coppoolse consilia autoritățile de la Chișinău în procesul de organizare a licitațiilor pentru procurarea gazelor și tot el era cel, care cîștiga tenderul.


Reamintim că recent, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a venit cu o serie de acuzații la adresa lui Andrei Spînu afirmînd că populația din Moldova a fost furată de peste 4 milioane de lei doar în februarie-martie curent, ca urmare a gazului scump achizționat de fostul ministru, Andrei Spînu.

6
5
0
2
48

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?