X 
Eurovision stiri: 495
Transnistria stiri: 1339

Șoferii de microbuze sînt impuși să vină la protestul din 7 octombrie

6 oct. 2020,, 08:00   Societate
3701 0

Șoferii de microbuze sînt impuși să vină la protestul anunțat pentru data de 7 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale.

Fiind angajați, șoferii nu au cum să ignoreze solicitarea administratorilor, întrucît își pot pierde locul de muncă. O parte din ei nici nu știu cu ce scop va fi organizată acțiunea în PMAN.

Declarațiile aparțin administratorului companiei „Gările Auto Moderne”, Iurie Moroz, care afirmă că organizatorul protestului – președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa – își urmărește propriile scopuri și „îi convine haosul”.

Într-o conferință de presă la IPN, Iurie Moroz a menționat că, manipulînd transportatorii, Oleg Alexa pune presiune pe instituțiile statului și amenință constant cu proteste. Astfel obține beneficii proprii. Iar în cazul în care nu-și poate atinge scopurile pecuniare, anunță proteste. „De exemplu, așa-numitul protest anunțat pentru data de 7 octombrie, ar avea drept motiv faptul că, în viziunea lui, compania „Gările Auto Moderne” au deposedat statul și a intrat în posesie gărilor din țară. Este o minciună și o manipulare”, susține administratorul.

„Gările Auto Moderne” are un contract de parteneriat public privat cu statul. Investițiile pentru un singur an sînt mai mari decît cele efectuate de stat în zece ani, spune Iurie Moroz. „Se depune efort enorm pentru a face regulă în gările auto. Iar domnul Alexa se emoționează pentru că a venit rîndul legalizării veniturilor transportatorilor. Așa-numitul revoluționar categoric nu dorește ca în ramura transportului de pasageri să fie regulă. Scopul principal este să se mențină haosul, fiindcă anume în haos, în lipsa unui control, ultimul e obișnuit să-și dezvolte schemele”, a declarat administratorul companiei „Gările Auto Moderne”.

Iurie Moroz a mai spus că Oleg Alexa exercită presiuni asupra statului pentru a solicita subvenții pentru transportatori. „Acești bani, vă dați seama, vor ajunge în buzunarele patronilor de întreprinderi și nicidecum la adevărații proprietari ai unităților de transport, adică la șoferi. Protestul anunțat pentru 7 octombrie, în realitate este o încercare de presiune și șantajare a autorităților ca să satisfacă poftele unor reprezentanții ai ramurei transporturilor”, a declarat administratorul „Gările Auto Moderne”.

Președintele Asociației transportatorilor și serviciilor auxiliare, Eugen Galupa, a menționat că în perioada anilor 2009-2019, Oleg Alexa a fost afiliat unei persoane din Partidul Democrat. „Și în această perioadă, a deschis curse și a făcut haos în transport, așa cum a dorit el”. „Pentru acest individ și pentru firmele care le conduce nu a existat legea sau Codul transportului. Pentru el s-au eliberat autorizații speciale. Doar firmele lui Alexa dețin autorizații pe măsura îmbarcării. Dacă o autorizați normală are un grafic de circulație, atunci la domnul Alexa e stipulat că unitățile de transport pornes în măsura îmbarcării. Doar Alexa are mai multe puncte de case, pe care el le denumește autogară. Aceste puncte de casă au fost autorizate ilegale, ele nu au acte, nu întrunesc condițiile unei autogări”, a mai spus Eugen Galupa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?