Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Microbuzele au ieșit pe linie, însă șoferii sînt nemulțumiți

23 mai. 2020,, 13:13   Capitala
3363 0

De trei zile încoace, microbuzele de linie circulă iar pe străzile municipiului Chișinău, dar șoferii nu sînt mulțumiți.

Ei se plîng că au puțini pasageri, cel mult zece pe tot traseul, și nu reușesc să acopere nici cheltuielile pentru combustibil, scrie jurnaltv.

Din ce a surprins însă echipa noastră de filmare se vede că și într-un număr mic, riscul de infectare în acest mijloc de transport rămîne enorm. Unii călători sînt fără mască sau o țin sub bărbie.

După două luni de absență, microbuzele de pe 18 linii au revenit pe străzile orașului. Condițiile au fost stricte: șoferii sînt obligați să poarte mască și mănuși, iar la fiecare stație terminus să dezinfecteze suprafețele din salon. Degeaba, însă. Călătorii nu nu dau buzna, ca pe timpuri.

Măsurile de siguranță trebuie respectate și de către pasageri. Pot călători doar dacă au mască pe față. În timpul filmărilor, am surprins un tînăr care a urcat în microbuz fără mască. În clipa următoare, carabinierul din stație l-a rugat să iasă.


Dar nu toți șoferii procedează așa...

Specialiștii ne spun că masca are efect zero dacă o purtați sub nas ori sub gură, așa cum o fac unii pasageri, care știu exact de ce nu respectă regulile.

Mai grav este că și șoferii poartă masca degeaba și o manevrează fără să se dezinfecteze înainte. Nici mănușile, cu care primesc taxa sau dau rest, nu le sînt de ajutor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?