X 
Cazul Șor stiri: 594

Șef adjunct al sectorului Poliției de Frontieră „Leova”, pe banca acuzaților

22 iun. 10:26   Societate
1879 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Oficiul „Sud,” anunță trimiterea pe banca acuzaților a unui șef adjunct al sectorului Poliției de Frontieră „Leova” pentru tentativă de contrabandă cu 600.000 țigări, în decembrie 2022.

Acesta a contribuit la planificarea și asigurarea lipsei controlului în afara postului vamal, pe unde țigările urmau să fie transportate peste Prut, în România. Din grupul infracțional făceau parte alte trei persoane, printre ei un inspector al Poliției de Frontieră și liderul grupului, care au transportat marfa pe malul rîului, dar în decurs de 1-2 minute au fost reținuți de procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, transmite Noi.md.

"Cei 5 sînt din Leova și au vîrste cuprinse între 35 și 42 de ani. Operațiunea a fost pusă la cale din septembrie 2022. Liderul grupului ar fi primit solicitarea transportării țigărilor de la un fost coleg de salon, într-un spital din România, în care fusese internat ca urmare a unui accident în perioada în care lucra șofer de camion. El a dat curs ofertei, iar în schimb a primit promisiunea remunerării cu 3000 euro", se arată în comunicatul Procuraturii.

Odată cu reținerea celor cinci, au fost ridicate pe lîngă cele 600.000 țigări și barca gonflabilă cu care urmau să fie trecute peste Prut, pompă și acumulator.

Membrul conducerii sectorului Poliției de Frontieră „Leova,” acesta a refuzat să colaboreze și și-a negat implicarea în tentativa de contrabandă.


PCCOCS precizează că funcționarii Poliției de Frontieră din „Leova” au fost suspendați de funcție. Dosarul a fost trimis spre examinare Judecătoriei Cimișlia, sediul Leova. Bănuiții riscă închisoare de la 4 la 10 ani.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?