TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ședința CSM, amînată din lipsă de cvorum

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii, care au fost revocați din funcție la Adunarea Generală a Judecătorilor din 27 septembrie, au anunțat, astăzi, 19 noiembrie, că se întrunesc în ședință.

Din lipsă de cvorum, aceasta a fost anulată. Pe ordinea de zi a ședinței erau programate 27 de subiecte, notează Noi.md cu referire la Zdg.md.

La ședința programată pentru astăzi au fost prezenți doar șapte membri.

Ședința era programată pentru ora 09:00. Decizia de a se convoca în ședințe vine în contextul în care CSM nu a recunoscut hotărîrile Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie și a depus în acest sens și o contestație prin care a solicitat anularea hotărîrii prin care le-au fost ridicate mandatele.

Cinci membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, Nina Cernat, Anatolie Galben, Luiza Gafton și Petru Moraru, au fost revocați din funcție în urma unei hotărîri adoptate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor de vineri, 27 septembrie. După vot, participanții au decis organizarea unei noi Adunări Generale a Judecătorilor la data de 25 octombrie, pentru a alege noi membri ai CSM, însă Adunarea din 25 octombrie nu a avut loc din lipsă de cvorum.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri