Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

În atenția crescătorilor de ovine și caprine: Cu ce anunț vine Ministerul Agriculturii

21 iun. 12:15   Societate
5710 0

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare reamintește despre granturile disponibile pentru crescătorii de ovine și caprine, notează Noi.md.

Granturile, în valoare maximă de un milion dolari SUA per beneficiar, sînt destinate susținerii investițiilor în dezvoltarea infrastructurii de producere și procesare în sectorul zootehnic.

Banii pot fi utilizați pentru construcția și modernizarea exploatațiilor zootehnice, dotarea acestora cu tehnologii de ultimă generație, precum și achiziționarea animalelor de prăsilă. De asemenea, sînt disponibile fonduri pentru eficientizarea energetică a exploatațiilor, inclusiv pentru implementarea tehnologiilor de obținere a energiei regenerabile (stațiilor de biogaz și a panourilor fotovoltaice).

Pentru a beneficia de granturi, producătorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să fie înregistrați și să activeze în teritoriul controlat de autoritățile Republicii Moldova, cu excepția municipiilor Chișinău și Bălți.
  • Să fie deținători legali ai bunurilor ce fac obiectul stimulării prin grant, avînd un termen de arendă sau comodat de minim cinci ani.
  • Să dispună de un plan de afaceri viabil pe termen lung.
  • Să contribuie cu minimum 50% din valoarea sub-proiectului investițional.

Lista completă a criteriilor de eligibilitate și documentele necesare pentru aplicare pot fi consultate în Manualul de alocare a granturilor.


Dosarele pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

1
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?