COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Șarov: Din 1991 în Chișinău nu a mai fost construită nicio școală sau grădiniță

Din anul 1991 în municipiul Chișinău nu a mai fost construită nicio școală sau grădiniță, afirmă ministrul Educației, Igor Șarov, citat de Noi.md.

Potrivit lui, din cauza lipsei unei politici bine gîndite în domeniul educației, s-a ajuns la situația care o avem astăzi cînd nu sînt suficiente locuri în școli și grădinițe.

„Dacă pînă la 1989, atunci cînd în Chișinău se construiau cartiere, obligatoriu la un anumit număr de populație trebuia să fie constrită o școală sau o grădiniță Dar astăzi ce avem? Noi nu construim grădinițe, școli, dar avem o extindere masivă a blocurilor în orașe. Aceste lucruri nu se iau în calcul. Astăzi este foarte complicat să dai un copil la grădiniță, și fără o schimbare a atitudinii în această privință mai departe cred că nu vom merge”, a declarat Igor Șarov în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Potrivit ministurlui, insuficiența numărului de locuri în grădinițe și școli a dus la faptul că astăzi sînt 105 școli care învață în două schimburi, iar după modelul mixt activează alte 341 de școli, ceea ce provoacă incomodități enorme pentru elevi și profesori.

„Eu am fost permanent adeptul nu a căutării vinovaților, dar a căutării de soluții, și în această ordine de idei noi avem mai multe propuneri pe care le discutăm la guvern. Fără o schimbare radicală față de domeniul educației, față de pedagogi în special, cred mai departe nu ne vom puatea mișca”, a conchis el.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load