COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sankt Petersburg și regiunile Moldovei dezvoltă noi proiecte

Sankt Petersburg și regiunile Moldovei dezvoltă noi proiecte

Sankt Petersburg și regiunile Moldovei dezvoltă noi proiecte în diferite domenii.

Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii pe care Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut-o cu Serghei Movcian, consilier al guvernatorului orașului Sankt Petersburg, care a venit la Chișinău pentru a participa la cel de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus, transmite Noi.md.
Șeful statului l-a salutat pe oaspetele rus și i-a transmis un mesaj de felicitare dlui Alexandr Beglov, guvernator al orașului Sankt Petersburg, care a fost învestit în această funcție la 18 septembrie.

La rîndul său, Serghei Movcian a adresat sincere felicitări Președintelui și întregului popor al Moldovei, din numele edilului Capitalei de nord a Rusiei, cu ocazia transferului pașnic al puterii și a stabilizării situației din țară.


În cursul întrevederii, părțile au discutat despre dezvoltarea proiectelor bilaterale de cooperare dintre orașul Sankt Petersburg și raioanele Republicii Moldova, în special cu Autonomia Găgăuză.

Interlocutorii au constatat cu satisfacție realizarea cu succes a multor proiecte din domeniul umanitar și educațional din Găgăuzia, pledînd pentru continuarea acestora.

”În special, partea rusă este dispusă să contribuie și pe viitor la dezvoltarea învățămîntului mediu de specialitate și la creșterea calificării cadrelor medicale din Găgăuzia”, a menționat Igor Dodon.

Menționăm că la Forumul Economic Moldo-Rus vor participa aproximativ 1000 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și Rusia. Este preconizată venirea lui Dmitrii Kozak, reprezentantul special al Președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova și a conducătorilor administrațiilor mai multor regiuni din Rusia.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load