Salvatorii și pompierii au desfășurat ceremonia de consemnare a sărbătorii naționale Ziua Independenții

25 aug. 20:30   Societate
2682 1

Astăzi, 25 august 2023, în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar și în toate subdiviziunile teritoriale a instituției au fost organizate ceremonii oficiale de consemnare și de menționare a efectivului cu prilejul sărbătorii naționale „Ziua Independenții”, notează Noi.md

În cadrul evenimentului, ofițerii și subofițerii din toate subdiviziunile au prezentat onorul la tricolor, fiind intonat Imnul de Stat. Efectivul a exprimat sentimentul de mîndrie și demnitate pentru Republica Moldova, dar și față de cetățenii statului, pentru care sînt mereu la datorie.

La sediul IGSU din capitală, în cadrul evenimentului, șeful instituției, colonel Oprea Alexandru a felicitat și a înmînat mențiuni efectivului care s-a remarcat în activitatea de serviciu și misiunile de salvare, dar și veteranilor invitați la ceremonia festivă cu ocazia sărbătorii. Șeful Inspectoratului a subliniat importanța proclamării Independenței Republicii Moldova în anul 1991 pentru întreaga țară, dar și pentru fiecare cetățean. Totodată, oficialul a menționat că țara noastră a parcurs un drum lung și dificil spre obținerea păcii și independenții, fiind un pas următor spre aderarea la Uniunea Europeană.

Asemenea ceremonii de menționare au avut loc în direcțiile și secțiile Inspectoratului din toate raioanele țării. Efectivul de trupă și comandă a primit distincții printre care Crucea „Pentru Merit” a IGSU al MAI, clasa I și clasa II, Crucea „Pentru Curaj în Situații Excepționale” a IGSU al MAI, clasa I și II, dar și diplome de merit. Conducătorii au mulțumit salvatorii și pompierii pentru exercitarea impecabilă a atribuțiilor de serviciu, dar și curajul în realizarea misiunilor la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale și salvarea vieților omenești.

Sărbătoarea Națională Ziua Independenții este marcată în fiecare an pe data de 27 august, iar anul acesta este celebrată a 32 aniversare de la declararea Independenței Republicii Moldova.

0
0
2
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?