X 

Salariu și premii generoase: De ce privilegii s-a bucurat nepotul fostului director al Poștei Moldovei

11 ian. 2021,, 11:51   Societate
5065 0

Fostul director al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, Serghei Nastas, și-a angajat un nepot în funcția de șef-adjunct al Secției Tehnologii Informaționale, l-a inclus în componența grupului de lucru pentru examinarea ofertelor privind achiziționarea bunurilor și i-a oferit, uneori de două ori pe lună, adaosuri financiare de 35% din salariu.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat, prin intermediul Inspecției Financiare, că fostul director al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, Serghei Nastas, nu a informat organul ierarhic superior și ANI despre interesul personal apărut la emiterea în 2013 a ordinului de angajare a unui nepot de-al său în funcția de șef adjunct al Secției Tehnologii Informaționale, transmite Zdg.md.

Acesta nu a informat nici despre faptul că în mai 2017 l-a numit pe nepotul său în componența grupului de lucru pentru examinarea ofertelor privind achiziționarea bunurilor, lucrărilor și serviciilor pentru necesitățile întreprinderii.

Inspectorul a constatat că Nastas i-a oferit nepotului său, în perioada 2018-2019, adaos salarial de 35% din leafă. În patru luni nepotul acestuia a primit de două ori adaos financiar.

Nepotul lui Nastas a declarat inspectorului de integritate că a fost angajat la „Poșta Moldovei” în perioada decembrie 2013 – martie 2020. El a recunoscut că se află în relație de rudenie cu Serghei Nastas, acesta fiind fratele tatălui său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?