X 

Rudele victimelor accidentelor rutiere cer înăsprirea legii. Apelul Marcelei Paladi

27 sep. 20:59   Societate
1294 0

Părinții care și-au pierdut copiii în urma accidentelor rutiere trag un semnal de alarmă și cer autorităților să implementeze o lege similară celei promulgate recent în România, care prevede pedepse cu închisoarea cu executare pentru șoferii care săvîrșesc astfel de infracțiuni.

Pentru ca vocea lor să fie auzită, aceștia vor organiza un marș pe 1 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, în memoria micuților care și-au pierdut viața din cauza șoferilor iresponsabili și în cadrul căruia vor face apel la acțiune, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Tatăl lui Valerian, biciclistul spulberat de o mașină la Stăuceni, a subliniat că evenimentul nu are tentă politică.

„Nimeni din noi în ziua de azi nu este în siguranță (din păcate), ca urmare a tragicelor accidente care au loc în ultimul timp în RM. Vă îndemnăm cu mare drag să ne fiți alături și să ne susțineți în această acțiune nobilă cu scopul de a schimba spre bine lucrurile din țărișoara noastră”, a mai spus Alexandru Coșcodan.

Și Marcela Paladi, tînără care a rămas fără picioare după un accident pe viaduct, a îndemnat cetățenii să iasă la marș: „Avem durerea ce ne-a unit pe viață, durerea sunt copiii ce i-am înmormîntat, avem șoferi ce la volan consumă și mînă ca nebunii, iar astăzi pentru noi ei sunt călăi. Ei ne-au luat ce-aveam mai scump pe lume și astăzi viața noastră nu e ca înainte.


Părinții de îngeri cer guvernării adaptarea legii penale și procesual penale prin care săvîrşirea unui accident soldat cu deces sau vătămarea gravă a integrității corporale de către un şofer care a condus fără permis, a fost sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psiho-active, să se pedepsească cu închisoare cu executare, fără ca instanţa de judecată să poată dispune suspendarea pedepsei.

Cu alte cuvinte, şoferii care provoacă accidente în care moare cineva, şi au fost în stare de ebrietate, sub influenţa drogurilor sau nu aveau un permis de conducere valabil, ar trebui neapărat să facă închisoare cu executare, fără şansa unor pedepse blînde.

Anterior, mamele au scris o scrisoare adresată președintei Maia Sandu, premierului Dorin Recean și președintelui Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?