Solicitat de TV8, directorul căilor ferate a răspuns la apel doar ca să ne spună că este în concediu.
„Avem bunuri care nu sînt utilizate mai mult de 10 ani în cadrul întreprinderii. Aceste bunuri trebuie să fie valorificate dacă nu sînt utilizate și Calea Ferată nu vrea să le utilizeze, ele prezintă o valoare financiară. - Despre ce bunuri este vorba? - Putem vorbi despre fier uzat, ori dacă o să le vedeți în imagini nu putem să vorbim că acestea sînt locomotive sau sînt vagoane. Chiar dacă ele pe hîrtie figurează sub așa denumire”, a declarat directorul general al Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari.În plus, directorul APP spune că șefii de la Calea Ferată pot obține bani pentru achitarea salariilor angajaților din darea în chirie a spațiilor nefolosite, dar că nu vor.
„Am solicitat conducerii de la Calea Ferat, obligatoriu, să fie depus tot efortul pentru a valorifica toate încăperile neutilizate, doar prin darea în locațiune, nu în altă metodă. Calea Ferată are astăzi pînă la 65 de mii de m2 care nu au fost transmiși în locațiune și 65 de mii de m2 neutilizați în procesul tehnologic”, a mai declarat Cojuhari.
Directorul interimar al CFM, Serghei Tomșa, a refuzat să vorbească spunînd ca este în concediu.
Amintim că, ieri, sindicaliștii au solicitat implicarea directă a prim-ministrului Dorin Recean pentru a soluționa problema restanțelor salariale de la Întreprinderea Calea Ferată a Moldovei. Majoritatea angajaților de acolo nu și-au luat salariile din martie, iar din această cauză, peste 700 au demisionat. Guvernul nu are deocamdată o soluție. Suma datoriilor salariale la CFM constituie acum peste 150 milioane de lei.
Adăuga comentariu