COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Recursul primarului din satul Dancu, respins de CSJ

6 iul. 2021,, 11:45   Societate
1288 0

Curtea Supremă de Justiție a respins recursul primarului din satul Dancu, Vladimir Pretuleac, care a contestat decizia Comisiei Electorale Centrale, după ce comisia a hotărît că pe 11 iulie în localitate va fi desfășurat un referendum. În aceste condiții, referendumul privind revocarea primarului urmează să se desfășoare în ziua alegerilor parlamentare anticipate. Încheierea CSJ este irevocabilă.

Primarul satului Dancu a solicitat anularea hotărîrii Comisiei Electorale Centrale din 22 iunie 2021 cu privire la aprobarea modelului buletinului de vot pentru referendumul local de revocare a lui Vladimir Pretuleac din funcția de primar al satului Dancu, raionul Hînceşti. Prin hotărîrea din 3 iulie 2021 a Curții de Apel Chișinău, acțiunea depusă de Vladimir Pretuleac a fost respinsă ca neîntemeiată.

Prima instanță a conchis că hotărîrea Comisiei Electorale Centrale din 22 iunie 2021 cu privire la aprobarea modelului buletinului de vot pentru referendumul local de revocare a primarului satului Dancu, raionul Hîncești, este emis de autoritatea competentă în conformitate cu prevederile legale și cu respectarea procedurii stabilite de lege, considerînd că nu există temeiuri legale pentru a dispune anularea acestei hotărîri. Pe 4 iulie 2021, Vladimir Pretuleac, reprezentat de avocatul Nicolae Frumosu a depus recurs motivat împotriva hotărîrii din 3 iulie 2021 a Curții de Apel Chișinău.

Comisia Electorală Centrală a decis că pe 11 iulie, odată cu desfășurarea scrutinului electoral pentru alegerile parlamentare, în localitatea Dancu din raionul Hîncești va fi organizat și un referendum local.

Vladimir Pretuleac a ajuns în vizorul presei, după scandalul cu drumurile din localitate. Mai exact primarul ar fi profitat de Programul drumuri bune pentru Moldova, redenumit în acest an de către socialiști în Drumuri bune pentru toți. Oficialul a convins antreprenorul care executa lucrările să construiască o porțiune de drum, care trece prin fața porții sale și se termină la casa vecină, chiar dacă Consiliul local decidea, în două rînduri, cu totul altceva.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X