X 
Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Recensămîntului populației și locuințelor 2024: Cîte persoane au fost deja recenzate

7 iun. 13:30   Societate
5001 0

Biroul Național de Statistică (BNS) informează că, de la lansarea Recensămîntului populației și locuințelor (RPL) din 8 aprilie 2024, au fost recenzate peste 2,3 milioane de persoane (cu și fără reședință obișnuită) și peste 1,5 milioane de locuințe (ocupate, secundare și neocupate), anunță Noi.md

Potrivit sursei, în primele două luni de recenzare, recenzorii au avut ca sarcină identificarea și vizitarea tuturor locuințelor din localitățile țării, colectînd date despre locuințe și persoanele care locuiesc în acestea. Majoritatea recenzorilor și-au îndeplinit deja acest obiectiv.

Perioada rămasă pînă la finalizarea recenzării, pe 7 iulie 2024, este destinată finalizării procesului de recenzare, inclusiv prin:

- Efectuarea vizitelor repetate la locuințele care încă nu au fost cuprinse de recensămînt, în special în municipiul Chișinău și alte localități unde populația nu a fost complet recenzată din diverse motive.

- Verificarea statutului ocupațional al locuințelor pentru a asigura că nu au fost trecute cu vederea locuințele efectiv ocupate.


- Realizarea altor activități pentru asigurarea calității și bunei acoperiri a locuințelor și persoanelor recenzate, utilizînd diverse surse de date disponibile.

BNS face un apel către locuitorii țării care nu au participat încă la recenzare de a lua legătura cu recenzorii (conform datelor de contact din înștiințările distribuite de recenzori persoanelor care nu au fost de găsit la domiciliul acestora), pentru a fixa data și ora interviurilor în termene proxime.

Persoanele care nu dispun de contactele recenzorului responsabil de sectorul de recensămînt unde este locul de trai al acestora pot stabili contactul cu acesta prin una din următoarele modalități:

SAU

  • Să transmită un mesaj la adresa de email [email protected], oferind informația despre adresa de domiciliu

SAU

  • Să telefoneze la Linia Verde 0800 800 24 (apel gratuit).

Conform art. 7 (2) al Legii nr. 231/2022, participarea la recensămînt este obligatorie. Persoanele care refuză să participe sau furnizează date incomplete și/sau eronate sînt pasibile de răspundere contravențională, conform art. 330 și art. 419 din Codul contravențional al Republicii Moldova nr. 218/2008, cu amenzi între 1000 și 2500 de lei.

Potrivit BNS, Informația furnizată la recensămînt este confidențială și va servi pentru informarea societății despre situația demografică și socială a locuitorilor țării.

3
0
1
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав