X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Iurie Mărgineanu: "Prin acest recensămînt se dorește mărirea artificială a numărului de români din Republica Moldova"

28 apr. 06:30   Societate
7054 0

Majoritatea cetățenilor moldoveni declară în sondaje că sînt moldoveni și se identifică ca fiind de naționalitate moldovenească.

Dar în timpul recensămîntului au decis să pună o întrebare suplimentară despre dorința de a declara o a doua identitate etnică (naționalitate), ceea ce poate avea ca scop creșterea artificială a numărului de români în țara noastră.

O astfel de opinie a exprimat juristul, avocatul Iurie Mărgineanu, și politologul și sociologul Ian Lisnevschi în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md

În același timp, Iurie Mărgineanu consideră că, probabil, acest lucru se face pentru a arăta numărul mare de români din Republica Moldova, iar pe viitor pentru a aplica legea examinată în prezent în România privind introducerea de trupe pe teritoriile altor țări pentru protejarea propriilor cetățeni.

Potrivit acestuia, de exemplu, în timpul recensămîntului cetățeanul va declara că se consideră moldovean, dar i se va da posibilitatea să declare și că se consideră etnic și român, iar în final s-ar putea să se dovedească că, statistic, pe teritoriul nostru există un număr mare de români.


Vă reamintim că portalul Noi.md realizează un nou sondaj și își invită cititorii să răspundă la întrebarea: La ce etnie vă atribuiți?

Puteți vota accesînd acest link.

Reamintim că informații detaliate despre istoria Moldovei, despre limba moldovenească și de ce nu sîntem români puteți găsi pe site-ul moldovenii.md, în secțiunea "Noi, moldovenii".

126
4
0
3
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?