X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1412

BNS, despre numărul persoanelor recenzate pînă acum și sfaturi pentru cetățeni

18 iun. 12:02   Societate
4142 0

Biroul Național de Statistică (BNS) a venit cu date proaspete în privința numărului de persoane recenzate, notează Noi.md.

Astfel, potrivit BNS, la finele zilei de 16 iunie 2024 în cadrul Recensămîntului populației și locuințelor au fost recenzate circa 2 milioane 361 de mii de persoane.

Numărul populației recenzate include atît persoanele cu reședință obișnuită, cît și cele fără reședință obișnuită. Totodată, au fost recenzate și circa 1 milion 614 de mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate).

BNS îndeamnă populația care încă nu a fost recenzată să fie receptivă și deschisă de a participa la recensămînt, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultatele Recensămîntului populației și locuințelor 2024, parte a rundei mondiale 2020 a recensămintelor realizate pe plan internațional.

"Reamintim că, potrivit art. 7 (2) al Legii nr. 231/2022 privind recensămîntul populației și locuințelor participarea la recensămînt este obligatorie.


Locuitorii țării care nu au participat încă la recenzare pot să contacteze recenzorii (conform datelor de contact din înștiințările distribuite de recenzori persoanelor care nu au fost de găsit la domiciliul acestora), pentru a fixa data și ora interviurilor în termene proxime", precizează BNS.

Persoanele care nu dispun de contactele recenzorului responsabil de sectorul de recensămînt unde este locul de trai al acestora pot stabili contactul cu acesta prin una din următoarele modalități:

  • Să completeze Formularul de pe site-ul web oficial al BNS cu informația necesară, pentru a fi contactate de recenzor în vederea stabilirii datei și orei recenzării, sau
  • Să transmită un mesaj la adresa de email [email protected], oferind informația despre adresa de domiciliu, sau
  • Să telefoneze la Linia Verde 0800 800 24 (apel gratuit).

Mai multe informații despre recensămînt vedeți la rubrica Recensămîntul Populației și Locuințelor.

3
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав