X 
Arşiţa stiri: 190
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1413

Psiholog: „În această situație, părinții ar trebui imediat să bată alarma”

6 iun. 06:30   Societate
4012 0

Este extrem de important ca părinții să își învețe copilul să nu ia nimic de la persoane străine pe stradă, să nu bea din sticlele altora, oferite chiar și de copiii vecinilor, deoarece acest lucru poate duce la consecințe grave.

Despre aceasta s-a discutat în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandru Stahurschi” de la postul de televiziune N4, la care a participat psihologul Vera Ursu și Svetlana Moisa, coordonatoarea platformei online 12plus.md, dezvoltată de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC), relatează Noi.md.

Așa cum s-a menționat, orice băutură care este oferită copilului poate conține o substanță chimică, o substanță narcotică, care va avea consecințe grave pentru copil, va provoca o dependență gravă, iar părinții nici măcar nu vor ști cum să-și trateze copilul.

În cazul în care părinții presupun sau văd că ceva nu este în regulă cu copilul lor, adică comportamentul său s-a schimbat, dacă au suspiciunea că acesta se află sub influența unor substanțe, trebuie să ”bată imediat alarma” și să-l ducă la spital.

În același timp, părinții trebuie, de asemenea, să desfășoare o activitate preventivă importantă și să le vorbească copiilor lor despre problemele legate de consumul de droguri, explicîndu-le cît de dăunător este acest lucru și că poate duce la tragedii și chiar la moarte.


În același timp, psihologii atrag atenția asupra faptului că, înainte de a le arăta copiilor orice clip video despre problema drogurilor, părinții ar trebui să vadă ei înșiși videoclipul pentru a vedea dacă acesta, dimpotrivă, nu va provoca interes copilului, dar nici și să nu arate lucruri foarte înfricoșătoare, ca să nu tulbure psihicul copilului. Cel mai bine ar fi să le spună că consumul drogurilor poate duce la moarte, la o dependență teribilă de ele etc.

De asemenea, este important să se mențină o relație de încredere cu copilul, astfel încît acesta să nu se teamă să vorbească cu părinții în cazul în care i s-a întîmplat ceva, să nu se teamă de reacția părinților, să poată vorbi mereu deschis și sincer, pentru ca copilul să aibă încredere în părinți, iar aceștia din urmă să mențină mereu un contact bun cu el.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав