TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Protest organizat de angajații Căilor Ferate din Moldova

09: 40 // Un grup de protestatari a fost invitat la Parlament pentru discuții.

09: 30 // În fața protestatarilor a ieșit deputatul Platformei Da, Alexandru Slusari.

”Dragi protestatari îmi este foarte greu să vorbesc. Trei săptămîni încerc să mă lămuresc în această situație. CFM merge spre faliment iar asta s-ar putea întîmpla în cîteva săptămîni. Datoria pentru salarii s-a ridicat deja la peste 90 milioane lei. Nu voi spune cine a dus întreprinderea la faliment, dar trebuie să spun lucrurilor pe nume. Onceanu ar trebui să stea aici și să vorbească cu voi dar nu noi. Autorităților le este indiferent de ce se întîmplă acum la CFM. Trebuie să obținem o declarație din partea Guvernului că CFM este un obiect strategic al statului”, a declarat deputatul.

Protestatarii cer demisia lui Adrian Onceanu - Director General interimar al CFM.


Alexandru Slusari spune că Guvernul trebuie să elaboreze un plan prin care să fie scoasă din faliment CFM.

”Trebuie să fie realizat un audit și un plan de salvare al CFM. Trebuie să fie luat un control asupra întreprinderii într-un termen foarte scurt”, a mai spus deputatul.

09:18 // Angajații Căilor Ferate din Moldova au ieșit astăzi la protest în fața Parlamentului Republicii Moldova.

”În loc noi să ne ajutăm părinții, ei vin și ne dau bani din pensia lor de 1000 de lei. Cum e posibil într-o republică democratică și europeană 6800 de oameni care lucrează la Calea Ferată să nu primească salarii timp de 4 luni. Vă rugăm să rezolvați problema cu CFM”, a declarat un protestatar.

Protestatarii spun că toate problemele CFM se trag de la șefii care și-au angajat cumetrii, finii și frații la întreprindere care nu au făcut altceva decît să ducă în pierzanie întreprinderea.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load