X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Procuratura confirmă că Alexandrei Conunova nu i-a fost întoarsă vioara

9 dec. 2021,, 10:56   Societate
2066 0

Procuratura confirmă că violonistei Alexandra Conunova așa și nu i-a fost returnat instrumentul. Oamenii legii spun că actualmente se desfășoară expertizarea viorii, de către un expert internațional.

„De asemenea, are loc comunicarea electronică cu proprietarul instrumentului muzical, în vederea prezentării actelor de proveniență și de proprietate, autentificate. Acțiunile de urmărire penală se efectuează în timp restrîns, inclusiv din motivul că subiectul este de natură sensibilă”, spun oamenii legii, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Menționăm că celebra violonistă a lansat o petiție online, care a fost semnată de peste o mie de persoane, în care trage un semnal de alarmă și acuză Procuratura că tergiversează acest dosar.

Vameșii au spus că au acționat întocmai pentru că se încerca scoaterea din țară a unui bun cultural valoros. Ulterior, Serviciul Vamal și-a exprimat regretul pentru situația în care s-a pomenit violonista Alexandra Conunova. Ministrul culturii a venit cu o reacție la acest caz. Sergiu Prodan a scris că „nu avem nici un motiv să ne îndoim de faptul, că violonista deține instrumentul muzical legal și, în scurt timp, dovezile de confirmare vor fi prezentate”.

Instrumentul cu coarde ar fi fost depistat în bagajul Alexandrei Conunova, care urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional Chișinău, la bordul unei aeronave ce efectua o cursă spre Federația Rusă.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав