X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Proaspăt restabilit în funcție, Alexandru Pînzari a demisionat de la șefia IGP

29 ian. 2020,, 15:30   Societate
3971 1

După ce instanța de judecată a dispus restabilirea lui Alexandru Pînzari în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției, astăzi acesta a decis să depună cerere de demisie.

Cererea de eliberare din funcție a fost aprobată la ședința de astăzi a Guvernului. Motivele acestei demisii nu au fost anunțate.

Anterior, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a obligat Guvernul să-l restabilească în funcție pe Alexandru Pînzari și să-i achite salariul pentru lunile în care a absentat forțat (11 iunie 2019- 29 ianuarie 2020). Instanța a dispus astfel să fie anulată hotărîrea Guvernului Sandu, prin care Pînzari a fost demis în iunie 2019.

Totodată, instanța a dispus ca Guvernul să-i achite lui Pînzari și cheltuielile de asistență juridică, în sumă de 5.000 de lei.

"Aduc mulțumiri domnului Alexandru Jizdan, care m-a înaintat la această funcție de conducere, dar și tuturor colegilor din Poliția Republicii Moldova, una dintre cele mai numeroase instituții ale Ministerului Afacerilor Interne…De-a lungul celor peste trei ani cât am activat în această funcție, am avut atâtea conlucrări cu partenerii strategici, oameni din organizațiile neguvernamentale, administrativ teritoriale, dar și simpli cetățeni, cu care am reușit, cu eforturi comune, să facem multe lucruri frumoase și bune, zic eu", a scris Pînzari pe o rețea de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?