Transnistria stiri: 1350
Eurovision stiri: 499

Ce spune șeful IGP despre accidentele comise de polițiști în stare de ebrietate

25 sep. 2023,, 11:13   Societate
2173 0

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a vorbit despre cazurile recente de accidente rutiere, comise de polițiști în stare de ebrietate, cum sînt sancționați aceștia, dar și ce metode folosesc pentru a se eschiva de la pedepse.

De asemenea, șeful IGP a admis că există în continuare cazuri de corupție în rîndul polițiștilor și a menționat despre insuficiența de cadre în poliție și despre salariile pe care le consideră prea mici.

"Pe parcursul anului curent, au fost 9 cazuri în care polițiștii au fost depistați în stare de ebrietate și au comis accidente rutiere. Asta, trebuie să recunoaștem, este foarte mult pentru noi, pentru Ministerul Afacerilor Interne (…) Cu părere de rău, avem și unele situații care discreditează și știrbesc foarte mult din imaginea poliției (…)", a spus Viorel Cernăuțeanu în cadrul unui podcast, notează Noi.md cu referire la ZDG.

Cernăuțeanu a vorbit și despre tertipurile folosite de polițiști pentru a scăpa basma curată.

"Ei găsesc așa o ieșire din situație – să stea 14 zile în concediu medical. De ce 14 zile? Pentru că, din momentul în care persoana depune cerere de concediere, la a 14-a zi angajatorul în mod obligatoriu trebuie să-l elibereze. Și, iată, ei găsesc această portiță juridică, așa încît să fie eliberați la cererea personală, și să nu fie concediați disciplinar.


Deoarece se gîndesc că asta le-ar da oportunitatea fie să revină, fie să se angajeze într-o altă instituție de forță. Dar din principiu eu, fiind jurist, găsesc alte argumente. Și pur și simplu nu permit eliberarea la cererea personală acestor categorii de angajați", a declarat Viorel Cernăuțeanu.

2
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?