TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Reacţia lui Pînzari, după ce instanța a dispus restabilirea lui în funcția de șef al IGP

Reacţia lui Pînzari, după ce instanța a dispus restabilirea lui în funcția de șef al IGP

Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, obligă Guvernul R. Moldova să-l restabilească pe Alexandru Pînzari în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Totuși, nu este sigur că va reveni.

Pînzari a menționat că a atacat hotărîrea Guvernului pentru că a considerat-o „ilegală”, iar „acum, judecata a dovedit acest lucru”.


El a menționat că activează în prezent în Serviciul de securitate din cadrul unei companii petroliere și îi este „complicat” să spună dacă va reveni la IGP.

„O revenire necondiționată nu m-ar aranja. Ca să lucrezi, trebuie să ai echipă. Vedem. Voința ministrului trebuie să fie. E o funcție cu înaltă responsabilitate, obiective foarte serioase sînt puse în față”, a comentat acesta pentru ZdG.

Conform hotărîrii, Pînzari va primi și salariu pentru „absența forțată de la muncă” din data eliberării din funcție și pînă la restabilire. De asemenea, de la Guvern urmează a fi încasată o sumă de 5000 de lei în folosul lui Alexandru Pînzari cu titlu de asistență juridică.

Hotărîrea poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Alexandru Pînzari a fost demis de Guvernul Sandu în iunie 2019, la propunerea vicepremierului Andrei Năstase, al cărui cumătru, Gheorghe Balan, a fost numit în funcție.

Balan și-a depus demisia din funcție de șef interimar al IGP în noiembrie. Actualmente, funcția este ocupată de către Vadim Cojocaru.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load