TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Premieră! Materialele informative despre Parlament, traduse în limbaj mimico-gestual (VIDEO)

În premieră materialele informative în format video despre activitatea, istoria și atribuțiile Parlamentului Republicii Moldova au fost traduse în limbaj mimico-gestual, cu suportul proiectului Consolidarea guvernării parlamentare în Moldova”.

Acțiunea se înscrie în eforturile de edificare a unui Parlament incluziv și accesibil pentru toți locuitorii Republicii Moldova. Anul acesta pentru prima dată cu suportul financiar al agențiilor ONU au fost tipărite materiale informative despre Legislativ și mecanismele de implicare a oamenilor în procesul decizional în limbaj Braille și în versiunea ușor de citit, ușor de înțeles. De asemenea, noul modul al paginii web pentru programarea on-line a vizitelor a fost elaborat cu ajustările recomandate de regulile internaționale în domeniu, fiind prietenos persoanelor cu deficiențe de vedere, transmite Noi.md.

Parlamentul Republicii Moldova s-a aliniat campaniei naționale dedicate Zilei Internaționale a Drepturilor Omului în Moldova. În 2019, Celebrarea Zilei Internaționale a Drepturilor Omului în Moldova se desfășoară în contextul tematic a 30 de ani de la adoptarea Convenției ONU pentru drepturile copilului și a 25 de ani de la desfășurarea Conferinței Internaționale privind Populația și Dezvoltarea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load