COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Poliţia de Frontieră a primit o donaţie pentru lupta cu COVID-19

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a primit astăzi o donaţie de echipament special și bunuri materiale, procurate în cadrul proiectului „Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19”, implementat de către Organizația Internațională pentru Migrațiune (OIM).

Donația constă în termoscanere, produse de igienă și aparataj de dezinfectare pentru zece puncte de trecere a hotarului, în valoare totală de 30 mii de dolari. Alți 30 mii de dolari au fost redirecționați pentru susținerea dezvoltării, actualizării și diseminării procedurilor de operare conform standardelor internaționale pentru polițiștii de frontieră, aflați în prima linie), transmite Moldpres.md.

Potrivit lui Corneliu Groza, şeful Poliţiei de Frontieră, acesta este un suport considerabil acordat instituţiei în combaterea răspîndirii transfrontaliere a virusului de tip nou. ”Vă asigur că acest suport va îmbunătăți calitatea serviciilor la frontiera de stat, fapt ce fortifică încrederea cetățenilor care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova în perioada de pandemie”, a declarat Corneliu Groza.

La rîndul său, Ghenadie Crețu, manager de programe la Misiunea OIM în Republica Moldova, a menţionat că sarcina de gestionare integrată a frontierei este una dintre cele mai importante atribute ale unui stat suveran. ”Aveți o misiune nobilă și ne pare bine că vă putem oferi acest suport împreună cu alte agenții ONU. Atît publicul, cît și angajații Poliției de Frontieră, merită susținuți și să fie protejați în fața acestei provocări. În continuare vom face tot posibilul pentru a continua cooperarea excelentă cu echipa dumneavoastră, care este una deschisă și profesionistă” a relevat Ghenadie Crețu.

Proiectul „Consolidarea răspunsului național al Republicii Moldova la criza COVID-19” își propune consolidarea relațiilor bilaterale, îmbunătățirea capacităților Poliției de Frontieră de a asigura controlul și gestionarea cazurilor de infecție prin punctele de trecere a frontierei, precum și susținerea angajaților aflați la linia de control. Donaţia transmisă astăzi este a treia în cadrul acestui proiect, anterior poliţiştilor de frontieră fiindu-le distribuite 2000 de costume de protecție, 1000 de halate medicale, precum și 10 termoscanere portabile pentru detectarea persoanelor cu statut febril în punctele de trecere deschise traficului.

  Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


  Știrile partenerilor noștri
  Mai multe

  Sondaj Toate

  load