X 
Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1341

Platon îl atacă pe Carp

5 oct. 2021,, 13:17   Societate
6375 4

Veaceslav Platon a lansat un atac fără precedent la adresa deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, după ce acesta a depus un denunț penal împotriva procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la presupusa implicare a sa în facilitarea spălătoriei rusești de miliarde de dolari, transmite Noi.md cu referire la ziarunational.md.

Atacul lui Platon s-a produs în momentul în care Lilian Carp a prezentat membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) dovezi care ar demonstra implicarea lui Stoianoglo în „Laundromat”, prin modificarea cadrului legal.

Potrivit lui Platon, Lilian Carp ar fi „conserva lui Plahotniuc”, iar din acest motiv acesta ar bate în Alexandr Stoianoglo.

„Anume el a promovat în interiorul Partidului Liberal necesitatea unei coaliții cu Plahotniuc în 2016. Rolul acestuia în convingerea PL de a face o coaliție cu Plahotniuc a fost crucial. Deja în 2019, atunci cînd era nevoie de o coaliție cu socialiștii pentru înlăturarea lui Plahotniuc de la putere, el s-a opus categoric. Reiese că, în 2016, Liliancic l-a ajutat pe Plahiș să ajungă la putere, iar deja în 2019 îl ajuta să rămînă acolo”, a scris Platon pe Facebook.

În același context, Platon spune că Stoianoglo ar fi principalul dușman al lui Plahotniuc, iar din acest motiv Carp ar vrea cel mai mult demiterea acestuia.


„Eroul nostru plin de patos și moralitate încearcă să-l înlăture din funcție pe principalul dușman al lui Plahotniuc - procurorul general. Dacă așa va merge și în continuare, atunci în curînd însuși Plahotniuc va trece testul de integritate al Maiei Sandu și va fi numit în fruntea vreunei comisii anticorupție. Doamnă Sandu, aveți în cercul dvs apropiat, dacă nu un neghiob, atunci un ticălos”, a mai adăugat Platon.

Lilian Carp nu a răspuns, deocamdată, la acuzațiile lui Platon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?